Fasole cu carnati

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri cu carne, 27 Iun 2010 | 5472 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata;
  • carnati de casa
  • sos de rosii
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o lingura de faina
  • marar
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnati:

Intr-un vas cu apa se lasa fasolea sa se inmoaie, cateva ore (de preferat ar fi sa se lase de seara pana dimineata, insa eu am lasat-o o ora)
Se pune apoi la fiert, si dupa ce da in clocot, se arunca apa si se pune alta apa, dar trebuie sa fie fierbinte, pentru ca altfel se intareste fasolea.

Se repeta operatiunea de vreo 2-3 ori, iar in ultima apa punem cateva foi de dafin si lasam pana fierbe bine si scade apa.

Intre timp, separat, prajim putin carnatii, apoi punem ceapa peste, o calim usor, apoi adaugam sucul de rosii si faina, lasam sa fiarba cateva minute, dupa care punem rantasul format peste fasole.

Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la sfarsit condimentam cu sare si piper.

Asezonam cu patrunjel si marar tocat fin.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de cartofi cu carnati